Home > Скарбниця знань > Email розсилки > Основи роботи із сервісом > Із чого варто починати роботу із сервісом email розсилок SendPulse?

Із чого варто починати роботу із сервісом email розсилок SendPulse?

Сервіс email розсилок SendPulse – це інструмент для відправки електронних повідомлень вашою базою “теплих” клієнтів.

Мається на увазі, що:

  1. Усі підписники, чиї email адреси наявні у вашому списку, виявили бажання отримувати вашу розсилку та особисто надали вам свої email адреси.
  2. Ваша email-розсилка не є першим контактом із клієнтами. Вони вже знайомі із вашою компанією, а ви знаєте про їх основні інтереси (на основі яких і визначаєте тематику розсилок).
  3. Усі email адреси із вашого списку розсилки підтверджено їх власниками (ми рекомендуємо використовувати двохрівневу систему підписки).

 

Як обрати тематику розсилки?

  1. Перший і найдієвіший спосіб – запитати безпосередньо у клієнта, яку інформацію і які новини вашої компанії йому цікаво буде читати. Зробити це можна у вашій першій розсилці-привітанні (welcome-листі), запропонувавши клієнту анкетування чи опитування.
     
  2. Проаналізувати інтереси вашої цільової аудиторії, поспілкуватися із її представниками (наприклад, на форумах); поспостерігати, які питання хвилюють ваших потенційних покупців, та яку інформацію вони хочуть отримувати від компаній в першу чергу.
     
  3. Виходячи зі специфіки вашого бізнесу, подумайте, який дійсно цікавий та корисний контент ви зможете запронувати клієнту.
     
  4. Розподіліть увесь ваш контент, який ви підготували для клієнтів, на декілька різнопланових розсилок (рекламні, контентні, тригерні, а також розсилки із новинами компанії).
     
  5. Як варіант, ви можете запропонувати зацікавленим клієнтам прямо у формі підписки вибрати той тип інформації, який вони хочуть отримувати разом з вашою розсилкою (запропонуйте декілька варіантів на вибір).

У будь-якому разі, визначити тематику розсилки ви маєте раніше аніж зібрати підписну базу. Чому? Тому що у формі підписки вам варто вказати вигоду для клієнта, який буде підписуватися на вашу розсилку.

Це питання стосується і частоти розсилки: клієнт повинен знати, коли йому очікувати на email повідомлення від вашої компанії.

 

І звідси випливає наступне запитання — як часто відправляти розсилку клієнтам?

Відповідь на це запитання виключно індивідуальна, оскільки залежить безпосередньо від ваших клієнтів – їх ритму життя, робочого графіку, звичок перевіряти пошту (на роботі чи вдома).

Ми радимо тестувати.

Але не варто відразу закидати клієнтів розсилкою у різні дні тижня та різний час.

Сформулюйте гіпотезу — і доведіть її або спростуйте.

Наприклад, ви припустили, що вашим клієнтам зручно отримувати та читати розсилку один раз на тиждень, у вівторок після обіду.

А теперь потрібно перевірити цю гіпотезу і протягом деякого часу, скажімо із місяць, надсилати розсилку саме у вибраний проміжок часу.

Це і буде вашим маленьким експериментом.

Слідкуйте за статистикою розсилки, за кількістю відкритих листів, показниками CTR та часом, коли клієнти активніше за все читають вашу розсилку.

Наступного місяця змініть, наприклад, день тижня або час розсилки. І знову — спостерігайте за статистикою.

За результатами тестування ви зможете визначити найбільш активні дні тижня та час, які ідеально підходять для ваших розсилок.

 

Автоматичні тригерні повідомлення

Є розсилки, для яких не потрібно визначати дату та час відправлення — це тригерні розсилки.

Їх відправка має залежати від дій користувача, а не від часового періоду.

Іншими словами, тригерні розсилки — це повідомлення-реакції або повідомлення-підказки для клієнта відповідно до певного приводу.

А от привід вам варто визначити (і, як правило, не один). Приклади таких можливих ситуацій/приводів:

  • повідомлення про те, що клієнь успішно підписався на вашу розсилку
  • повідомлення під час відповлення паролю
  • автоматичне повідомлення про те, що замовлення клієнта прийняте
  • повідомлення, що нагадує клієнту про забутий кошик, до якого він відклав цікавий товар і т.д.

Голова відмінність тригерних повідомлень від звичайних розсилок полягає саме у тому, що вони відправляються автоматично після того, як клієнт виконав певну заплановану вами дію.

Подумайте, які кроки клієнта буде логічно супроводжувати тригерними повідомленнями, та налаштуйте автоматичну серію email повідомлень.