Стислий огляд сервісу email розсилок

Перед вами – стисла інструкція із практичними порадами щодо роботи із сервісом розсилок SendPulse.

Для початку, зверніть увагу на Панель управління сервісом. Вона складається зі стандартного верхнього меню та лівого меню, що стосується лише розсилок та включає наступні пункти:

  • "Створити розсилку" - перейти по почергових етапів створення розсилки
  • "Адресні книги" – додавайте, редагуйте та видаляйте адресні книги
  • "Мої розсилки" – список усіх надісланих через сервіс email розсилок разом із детальною статистикою за кожною із них
  • "Серії повідомлень" – створюйте та редагуйте серії повідомлень
  • "А/В тестування" – створюйте та проводьте спліт-тестування
  • "Шаблони повідомлень" – ваш доступ до готових та особистих шаблонів
  • "Оплата" – перевіряйте та поповнюйте рахунок, переглядайте історію платежів
  • "Налаштування" – ви можете створити індивідуальні посилання відписки та переглянути журнал своїх дій у сервісі

Перш ніж розпочати створення розсилки, вам необхідно завантажити адреси одержувачів до Адресної книги та активувати адресу (або адреси) відправника.

Адреса відправника

Розпочнемо із адреси відправника. Виберіть меню "Налаштування / Адреса відправника".

Сервіс розсилок SendPulse дозволяє завантажувати необмежену кількість адрес відправника, що дає змогу використовувати для розсилки декілька особистих та робочих адрес в одному аккаунті.

Зазначте email адресу та ім'я, які будуть використовуватися в якості адреси відправника, та будуть відображатися для читачів розсилки.

Кожна адреса відправника має бути попередньо активована. Ця операція здійснюється один раз для однієї email адреси. Подальше редагування стосується лише імені відправника, проте не email адреси. Щоб мати можливість використовувати будь-яку іншу адресу відправника, її слід додати та зареєструвати заздалегідь.

Адресні книги

Надалі поговоримо про способи завантаження адрес одержувачів та створення адресних книг. Функція доступна у меню "Адресні книги".

Виберіть пункт "Нова адресна книга" та вкажіть назву для неї. Потім вам необхідно визначити спосіб, яким ви будете додавати адреси: або це буде ручне введення, або просто завантаження потрібного файлу із email адресами. Сервіс розсилок SendPulse підтримує наступні формати списків розсилки: *.xls, *.xlsx, *.txt, *.csv.

Ви не обмежені у кількості завантажених списків розсилки, і для кожного із них буде сформовано запит на активацію під час відправки розсилки цим списком (майте на увазі, що це може зайняти деякий час). Окрім email адрес, ваші списки можуть містити додаткові колонки із особистою інформацією про одержувача. Дати назву кожній такій колонці можна у процесі завантаження списку. У подальшому ці назви будуть використовуватися в якості змінних, за допомогою яких ви зможете автоматично додавати особисті дані читачів у текст повідомлення.

Адресну книгу із контактами одержувачів створено. Прийшов час розглянути створення шаблону та тексту email розсилки.

Створення розсилки

Перейдіть до пункту бокового меню "Створити розсилку" і виконайте три основні кроки.

Крок 1. Інформація про розсилку

Вкажіть назву розсилки (обов'язково), оберіть необхідну адресну книгу серед вже створених, зазначте активовану адресу відправника та ім'я, а також впишіть тему повідомлення.

Крок 2. Шаблон і текст повідомлення.

Цей крок передбачає вибір способу, за яким ви будете створювати повідомлення: або на основі вже готового шаблону, або створивши новий шаблон за допомогою блочного редактору, або імпортувавши шаблон із архіву, за посиланням чи вставкою html-коду шаблону.

Персоналізація

Сервіс розсилок SendPulse надає можливість додавати особисті дані про одержувача до кожного повідомлення email кампанії. Ви можете використовувати лише ті дані, які наявні у вашій адресній книзі додатковими колонками із відповідними назвами (наприклад, ПІБ, посада, індивідуальна знижка і т.д.).

Персоналізація відбувається шляхом вставки певних змінних у вигляді {{Name}} у текст повідомлення. Назви змінних відповідають назвам колонок із додатковою інформацією зі списку розсилки. Вибрати необхідну змінну ви можете серед випадаючого списку на кнопці редактору "Змінні".

Рекомендуємо використовувати персоналізацію у процесі створення email розсилки, адже завдяки цьому прийому ви зможете привернути до себе увагу читачів розсилки та підкреслити їх індивідуальність.

Індивідуальне посилання на відписку

Кожне ваше повідомлення, надіслане через сервіс розсилки SendPulse, має містити у собі посилання на відписку. І тут у вас є вибір: використовувати стандартне посилання на відписку, що автоматично додається сервісом до кожного повідомлення, або створити власне.

Пункт меню "Налаштування/ Посилання відписки" відкриває редактор, у якому ви і формуєте власне посилання на відписку шляхом вставки необхідного html коду. Не обмежуйтеся лише текстом – урізноманітнюйте вид посилання.

Ви можете створювати безліч посилань на відписку, проте лише одне із них може мати статус "основне" і буде автоматично додаватися до кожного повідомлення розсилки.

Навіщо створювати власне посилання на відписку? Наприклад, якщо ви плануєте перенаправляти читачів на сторінку свого сайту із формою відписки, то принаймні ваше посилання на відписку повинно містити адресу саме вашого сайту і посилання на потрібну вам сторінку.

Усі адреси, власники яких відмовилися від вашої розсилки, автоматично блокуються нашим сервісом. Переглянути список таких заблокованих адрес можна у пункті меню "Відписались від розсилок".

Крок 3. Перегляд та відправка розсилки

Цей етап дає можливість переглянути та перевірити правильність усіх введених параметрів розсилки: вибрані адресна книга та email відправника, тема повідомлення та назва розсилки. А також ще раз перечитати готове email повідомлення перед тим, як його надіслати.

Планування розсилки

Сервіс дає можливість запланувати розсилку на потрібну вам дату та час. Ви просто встановлюєте строки для відправки email повідомлень – і сервіс автоматично розішле вашу розсилку підписчикам у запланований час.

Якщо ви перевірили усі дані і впевнилися в їх коректності, натисніть кнопку "Розпочати розсилку", щоб надіслати email повідомлення підписчикам.

Розсилка та статистика

Ви можете надіслати тестову розсилку з метою попереднього перегляду реального вигляду вашого повідомлення. Під виглядом тестової розсилки мається на увазі одне email повідомлення, що надсилається вам, відправнику, на вашу активну email адресу.

Щодо кожної відправленої розсилки збираються статистичні дані у сервісі. Але тільки по закінченні повного процесу доставки та повторних спроб відправки повідомлень (зазвичай, 48 годин), ви отримаєте достовірні дані.

Статистика відображається у пункті меню "Мої розсилки" та представлена графіками: статистика розсилки, карта відкритих повідомлень, карта переходів, пристрої та статистика помилок.

На кожному із графіків відображається процентне співвідношення надісланих (доставлених, недоставлених і т.д.) повідомлень відповідно до загальної кількості одержувачів. Ви також маєте можливість переглянути детальну інформацію окремо щодо кожної помилки відправки.

На кожному етапі відправки розсилка має певний статус, значення якого можна подивитися у довідці статусів розсилки.

Детальніше ознайомитися із сервісом розсилок SendPulse та його можливостями можна на сайті https://sendpulse.com.