Опис статусів розсилки

Вся інформація по проведеним розсилкам відображається у вкладці «Мої розсилки». Відразу після завершення розсилки починається збір статистики, дані якої будуть змінюватися ще протягом 48 годин - це час потрібний для завершення всіх необхідних повторних відправок та повного аналізу результатів доставки.

У головному вікні статистики представлений список всіх проведених email кампаній і графік статистики.

На графіку відображається статистика розсилок за останній місяць із співвідношенням відправлених повідомлень, відкриттів і переходів по посиланнях у повідомленні.

Мінімальна інформація по кожній розсилці в загальному списку включає в себе:

  • назву розсилки,
  • адресну книгу (за якою була відправлена ​​розсилка),
  • статус розсилки і дату відправки,
  • кількість відправлених і доставлених повідомлень,
  • кількість відкриттів і відмов від розсилки.

Тут же знаходяться кнопки «Перегляд розсилки» і «Статистика розсилки», натиснувши на які ви перейдете на відповідні розділи в звітах по розсилці.

Перегляд загальної статистики по окремій розсилці і виниклих помилках здійснюється у вкладці «Статистика» (доступна після вибору однієї розсилки із загального списку). Для пошуку необхідної розсилки слід використовувати «Пошук», попередньо задавши опції фільтра для більш цільового пошуку.

Відразу після відправки, розсилці присвоюється певний статус (наприклад, відправлена​​), який може змінюватися протягом доставки повідомлень та збору статистики.

Доступна статистика відображається чотирма окремими діаграмами: статистика розсилки, карта відкриттів, карта кліків, статистика помилок. Звіти складаються абсолютно по кожній проведеній кампанії, не залежно від того, пробна це розсилка чи ні. Кожен графік відображає процентне співвідношення відправлених, недоставлених, прочитаних і т.п. повідомлень до загальної кількості одержувачів у списку розсилки даної кампанії.

 

Вкладка «Статистика розсилки»

Відображає кількість відправлених і доставлених email повідомлень, а також звіт по активності передплатників щодо відправленої розсилки.

  • «Відправлено» — зазначено загальне число отримувачів, яким було відправлено повідомлення. В ідеалі повинно дорівнювати кількості активних адрес у списку розсилки, але може бути менше, якщо:
    • розсилка ще перебуває в процесі відправки;
    • користувач перервав розсилку (скасував або зупинив);
    • виникли помилки при доставці деяких повідомлень, які тепер поставлені в чергу на відправку.
  • «Доставлено» — зазначена загальна кількість отримувачів, поштові сервери яких прийняли повідомлення розсилки. Якщо відсоткове значення менше 100%, це означає, що в ході розсилки сталися помилки доставки. Детальніше дізнатися причини можна на графіку «Статистика помилок».
  • «Прочитали» — зазначена загальна кількість отримувачів, які прочитали доставлене їм повідомлення. Цей показник може виразно бути менше 100%, так як повністю залежить від дій адресатів.
  • «Переходів» — цифра позначає загальну кількість одержувачів, які після прочитання повідомлення розсилки перейшли по посиланню, зазначеної в листі. Цей показник може виразно бути менше 100%, так як повністю залежить від дій адресатів.
  • «Відписалися» — загальне число адресатів, які відмовилися від отримання розсилки, перейшовши за посиланням відписки.
  • «Bounce» — загальна кількість помилок доставки.
  • «Скарги» — кількість адресатів, які вважають повідомлення спамом (відправили його в папку «Спам»).
  • «Це спам» — поштовий сервер або користувач вважає повідомлення спамом. Відповідне число і відсотки вказують на кількість повідомлень розсилки, позначених як спам.

Опис дій передплатників, як і їх числове значення, є клікабельним. Натиснувши на нього можна переглянути, які адреси з адресної книги розсилки відповідають зазначеним діям.

Графік активності передплатників показує співвідношення кількості дій адресатів і часу, коли повідомлення прочитали, і був виконаний перехід за посиланням.

 

Вкладка «Карта відкриттів повідомлень»

Показує місце розташування (країну) одержувачів, які відкривають і читають email повідомлення розсилки.

На географічній карті світу підсвічуються країни, в яких були відкриті листи. Залежно від кількості відкритих листів, інтенсивність кольору країни збільшується.

Праворуч представлений список з чіткими цифровими показниками: країна - кількість відкриттів.

 

Вкладка «Карта кліків»

Карта кліків являє собою повноцінний шаблон повідомлення відправленої розсилки з усіма активними посиланнями.

Числове значення біля кожного посилання - кількість кліків і переходів по ньому адресатів. При цьому враховуються тільки унікальні переходи.

Єдине посилання, переходи по якому не враховуються на карті кліків - це посилання відписки (воно не відображається в шаблоні повідомлення).

 

Вкладка «Статистика помилок»

Статистика помилок представлена ​​круговою діаграмою, на якій в числовому і відсотковому співвідношенні відображається кількість помилок, що сталися в процесі відправлення / доставки розсилки (адреса одержувача не існує, тимчасово не доступна, папка «Вхідні» заповнена і т.п.).

  • «Відправка не вдалася» - Остання відправка повідомлення закінчилася невдало з не залежних від сервісу причин: можливо, поштові сервера адресатів були недоступні або відмовилися прийняти лист.
  • «Адреса не існує» - Доставка не вдалася, тому що вказаної адреси одержувача не існує на поточному домені.
  • «Відхилено сервером як спам» - Повідомлення відхилено сервером адресата як спам. Це сталося тому, що під час останньої відправки поштовий сервер одержувача відмовився приймати повідомлення, кваліфікувавши його як спам. Також причиною даної помилки може стати заблокована адреса одержувача.
  • «Поштова скринька переповнена» - Поштова скринька отримувача повністю заповнена, а значить, новим email повідомленням немає в ньому місця. У такому випадку адреса стає тимчасово недоступною, а повторна відправка здійснюється мінімум через 3 дні. При повторній недоступності поштової скриньки, термін збільшується на 1 день аж до 10 днів.
  • «Адресат вважає спамом» - У разі якщо від отримувача розсилки приходить скарга на спам, його адреса додається в список постійної недоступності.
  • «Доставка не вдалася» - Доставка повідомлення розсилки на сервер адресата не вдалася з інших причин, про які не було отримано достатньо детальної інформації. Часто причиною цьому можуть стати неправильні налаштування поштового сервера у одержувача. Якщо ви сумніваєтеся в справедливості отриманого статусу, зверніться з питаннями в нашу службу технічної підтримки.
  • «Домен не існує» - Зазначений домен не існує і доставка повідомлень розсилки на вказану адресу одержувача неможлива.
  • «Відписалися від розсилки» - загальне число адресатів, які відмовилися від отримання розсилки, перейшовши за посиланням відписки.
Опис помилки, як і її числове значення, є клікабельним. Натиснувши на нього можна переглянути, які адреси з адресної книги розсилки відповідають зазначеному статусу.